Nuttige links

Heemkunde en erfgoedwebsites:

1. www.erfpunt.be - Onroerend erfgoed Waasland.
2. www.kokw.be - Koninklijke Oudheidkundige Kring Waasland.

3. www.waaserfgoed.be - Erfgoedbank Waasland.
4. www.landvanbeveren.be - heemkunde Beveren.
5. www.onroerenderfgoed.be - onroerend erfgoed Vlaanderen.
6. https://erfgoedkaart.be/?id=Heemkundige%20Kring%20Zwijndrecht%20Burcht - onze bladzijde op Faronet, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.
7. www.historiesvzw.be - Histories is het aanspreekpunt voor iedereen met een passie en interesse voor genealogie, lokaal erfgoed/heemkunde en cultuur van alledag. Histories vormt het vervolg op de werking van Heemkunde Vlaanderen, Familiekunde Vlaanderen en www.familiekunde-landvanwaas.be
8. www.bidprentjes-archief.nl - een nederlandse site met de gegevens van meer dan 180.000 bidprentjes, ook vlaamse.
9. Centrum agrarische geschiedenis

Verwijzingen ivm. verwante onderwerpen:

1. www.zwijndrecht.be - website van de gemeente Zwijndrecht.
2. www.familiekunde-vlaanderen.be - website van VVF voor de genealogen onder ons.
3. www.archiefbank.be/ - index van private archieven in Vlaanderen.
4. www.geopunt.be - Geopunt is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie: o.a. hedendaagse kaarten, historische kaarten.
5. www.provincieantwerpen.be - website van de provincie Antwerpen.
6. https://kadoc.kuleuven.be/ - de nieuwsbrief van het KADOC, het Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving.
7. helden.familiekunde-landvanwaas.be/ - blog ter nagedachtenis van de gesneuvelden en burgerslachtoffers uit het Land van Waas tijdens WO1. De gesneuvelden en burgerslachtoffers worden er dag op dag 100 jaar na hun overlijden gepubliceerd. Zwijndrecht en Burcht zijn ook op de blog opgenomen.

8. http://www.wvd.ugent.be/  Dialectwoordenboek, verzorgd door de Universiteit Gent, met oa. een auditief verhaal van Theo Van den Broeck, een reeds lang overleden Burchtenaar over het dorpsleven van rond de jaren zestig(?).
9. www.dialectloket.be
  - Ga op zoek naar je eigen dialect; zeer volledig.

E-mail adressen:

1. Provincie Antwerpen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres van onze vereniging: Heemkundige Kring Zwijndrecht Burcht, Kaaiplein 29, 2070 Zwijndrecht. E-mail: info@heemkundezb.be