Om de drempel voor het gebruik van ons forum zo laag mogelijk te houden was het tot nu iedereen toegelaten om volledig vrij berichten achter te laten. Sinds onze website via zoekmachines (bv. Google) gemakkelijk te vinden is, krijgen we regelmatig bezoek van ongewenste gasten die het forum vervuilen. Die komen van zowat overal ter wereld, veelal uit Rusland en Oekraïne.
Totnogtoe kuiste ik telkens het forum op en blokkeerde het netwerk waar de snoodaard op aangesloten was. De toevloed wordt echter steeds groter.

GatchaVoorbeeldVoorbeeld GAPTCHA beveiligingIk moet daarom maatregelen nemen. Nochtans wil ik de overlast voor de goede gebruikers tot een minimum beperken en zeker geen computerkennis vereisen.

Ik heb een "GAPTCHA" systeempje ingevoerd in ons Forum. Bij het inbrengen van een nieuw bericht wordt u verzocht twee woorden na te typen. De bedoeling is dat op die manier mensen onderscheiden worden van machines die in massa spam genereren.

Het spijt ons u die bijkomende moeite te moeten vragen. Geef zeker uw mening over de gebruiksvriendelijkheid van dit systeem. Ik zoek zeker verder naar een soepele methode.

Chris Vander Straeten - uw Webmaster.

Adres van onze vereniging: Heemkundige Kring Zwijndrecht Burcht, Kaaiplein 29, 2070 Zwijndrecht. E-mail: info@heemkundezb.be