Onderwerp:

Glaskunstenaar Felix De Block 29 jan 2021 19:17 #1

  • Schaekers Mireille
  • Schaekers Mireille's Profielfoto
  • Offline
  • Berichten: 92
Dag Erika,
in het portretje over de glaskunstenaars (zie bijgevoegde link) gaat het over een schilderijtje van glaskunstenaar Felix De Block dat in de Sint Antoniuskapel hangt. Felix De Block is goed bekend als glaskunstenaar maar hij schilderde ook. Het schilderij dat je op de link ziet, is van zijn hand. Wie de glasramen van de kapel maakte, is tot nu toe niet onderzocht. Daarvoor zouden de rekeningen van de kapelwerken onderzocht moeten worden. Deze rekeningen zouden hopelijk nog terug te vinden zijn in onze gemeente maar gezien de huidige sanitaire crisis is raadpleging niet zo gemakkelijk (helaas!).
Buiten de bijgevoegde link over de persoon Felix De Block hebben wij tot hiertoe nog niet veel informatie en/of documentatie van hem teruggevonden.
Met dank voor uw belangstelling,
Mireille
http://www.janfranssimonsvzw.be/deblock.htm
http://heemkundezb.be/index.php/publicaties/37-foto-van-de-maand/142-foto-van-de-maand-februari-2016

Glaskunstenaar Felix De Block 27 jan 2021 13:15 #2

  • Erica Gijsbregts
  • Erica Gijsbregts's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Berichten: 1
De foto van de maand van februari 2016 ging over glaskunstenaars. Daarin staat te lezen dat Felix De Block een glas-in-lood heeft gemaakt in de kerk van Zwijndrecht. En dan staat er : 'Op nog een andere plaats in onze gemeente kunnen we een schilderwerkje van Felix De Block vinden, in de Sint Antoniuskapel aan de Lindenstraat (zie ook Foto fan de Maand December 2015).
Wie de glasramen gemaakt kan hebben, ...'
Nu is mijn vraag, gaat het in de kapel over de glasramen of over het schilderwerkje dat je terugvindt op de foto van het kapelletje?
Moderators: Super UserSchaekers Mireille
Tijd voor maken pagina: 0.040 seconden
Adres van onze vereniging: Heemkundige Kring Zwijndrecht Burcht, Kaaiplein 29, 2070 Zwijndrecht. E-mail: info@heemkundezb.be